Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

Продавница сувенира

У Манаковој кући се налази продавницa сувенира у којој можете купити производе старих заната уписаних на Националну листу нематеријалног културног наслеђа Србије. Такви производи имају ознаку „препоручујемо“ с логотипом Етнографског музеја у Београду. Манакова кућа је промотер старих заната и техника, како путем едукативних програма тако и путем производа који се могу наћи у нашој сувeнирници. Жеља нам је да направимо специјалнизовану музејску продавницу која најширој публици нуди традиционалне спрске производе. ПРЕПОРУЧУЈЕМО!

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Манакова кућа

Манакова кућа је саграђена око 1830. године у Савамалској улици, на старом путу који је повезивао Варош-капију и стару београдску четврт Савамалу. Један од власника куће био је Манак Михаиловић, цинцарски досељеник из Македоније по коме је Манакова кућа добила име и задржала га до данас.
Неправилан облик основе Манакове куће условљен је обликом парцеле на којој је подигнута. Кућа је саграђена у бондручној конструкцији и састоји се од подрума зиданог каменом, приземља и спрата, грађена је у бондручној конструкцији.

Претражите сајт

×