Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

Клуб сарадника етнографског музеја

 

Клуб сарадника Етнографског музеја                                       

 

Можете постати сарадник Етнографског музеја, тако што ћете нам својим волонтерским радом помоћи у реализацији наших програма.

 

Ваша помоћ може да буде из области за коју сте стручни (не мора нужно да буде из области етнологије), а за коју Ви сматрате да може да буде од користи у спровођењу наше делатности и реализацији наших програма.

 

Ваша помоћ је драгоцена, нама али и нашим посетиоцима, свима који поштују наше културно наслеђе.

 

Пошаљите нам писмо на info@etnografskimuzej.rs и наведите како бисте Вашим радом могли да нам помогнете.

 

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Манакова кућа

Манакова кућа је саграђена око 1830. године у Савамалској улици, на старом путу који је повезивао Варош-капију и стару београдску четврт Савамалу. Један од власника куће био је Манак Михаиловић, цинцарски досељеник из Македоније по коме је Манакова кућа добила име и задржала га до данас.
Неправилан облик основе Манакове куће условљен је обликом парцеле на којој је подигнута. Кућа је саграђена у бондручној конструкцији и састоји се од подрума зиданог каменом, приземља и спрата, грађена је у бондручној конструкцији.

Претражите сајт

×