Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
  • Скорашњи чланци

  • Категорије

  • Архиве

  • Словенски карневали

    Форум словенских култура и Етнографски музеј у Београду  вас обавештавају да је изложба Словенски карневали настала на иницијативу Форума словенских култура,  подржана од стране дванаест словенских музеја (чије је успешно представљање било у јуну 2014. у Палати УНЕСКО-а у Паризу) започела турнеју по музејима чланица држава ФСК.

    Од  фебруара до марта 2015. изложбу је прихватио Етнографски музеј Истре у Пазину, Хрватска. Друго заустављање је било у априлу у Словеначком етнографском музеју у Љубљани, Словенија.

    Треће заустављање је у Етнографском музеју у Београду, 26- јуна 2015. у 19 сати, са пратећим програмом  посете карневалу  – екскурзије 27. јуна у Белу Цркву, код Вршца. Аутор српског дела изложбе је др Весна Марјановић, музејски саветник у Етнографском музеју у Београду.

    Свако отварање изложбе прати и посебна тема на Округлом столу. У Етнографском музеју у Београду, 26. јуна са почетком у 10 сати, тема је посвећена новим формама карневала и искораку из „сакралног“ времена ради туристичких понуда у локалним срединама.

    Наше треће отварање изложбе представља могућност да се сусретну представници из Словенских земаља и продискутују о овом заједничком пројекту посвећеном словенских карневалима и могућности да се са овом изложбом заједно представимо у Бразилу и Белгији у наредном периоду.

    Претражите сајт

    ×