Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

2016. година

KATALOZI ETNOGRAFSKOG MUZEJA – 2016

 GUNJ JELEK

Нишкановић ВилмаМикулић Татјана, Гуњ, јелек, прслук, Етнографски музеј, Београд,2016.
130 стр. : фотогр. ; 21 x 21 cm

Цена: 700 динара

 BEZ POCETKA I KRAJA
Тешић-Вулетић Јелена, Без почетка и краја : прстење из Збирке накита Етнографског музеја у Београду = With No Beginning or End : Finger Rings From The Jewelry Collection Of The Ethnographic Museum In Belgrade, Етнографски музеј, Београд, 2016.

156 стр. : илустр. ; 24 x 22 cm

Упоредо српски текст и енглески превод

Цена: 700 динара

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Манакова кућа

MANAKOVA-KUCA-1924-GODINA-UGAO-BOSANSKE-I-KAMENICKE

Манакова кућа је саграђена око 1830. године у Савамалској улици, на старом путу који је повезивао Варош-капију и стару београдску четврт Савамалу. Један од власника куће био је Манак Михаиловић, цинцарски досељеник из Македоније по коме је Манакова кућа добила име и задржала га до данас.
Неправилан облик основе Манакове куће условљен је обликом парцеле на којој је подигнута. Кућа је саграђена у бондручној конструкцији и састоји се од подрума зиданог каменом, приземља и спрата, грађена је у бондручној конструкцији.

Претражите сајт

×