Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму  музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи направљене према старим узорима, предмете израђене традиционалним техникама инспирисане етнографским наслеђем и сл.

Продавница сувенира Етнографског музеја у Београду је место где можете купити репрезентативне сувенире и јединствене поклоне.

У понуди наше продавнице налази се накит који је реплика средњовековног,  као и онај који је дело наших савремених уметника: Слободана Рекалића, Невене Арсић и Татијане Ђурђевић.
Рукавице, капе, чарапе, пешкире и торбице Невенке Унгурјановић (СЗР Руке Кучево).
Керамика Веље Ђорђевића инспирисана традиционалном керамиком.
Тканице, ћилимчићи, кошуље… Етно мреже из Београда.
Пустовани употребни предмети и накит.
Кожне торбицеТеодоре Ђорђевић украшене етно мотивима.
Свилене ешарпе с мотивом пиротског ћилима (Марушка из Чачка).
Календар за 2015. на тему Породица.
Сви ови предмети могу бити и пригодно новогодишњи поклони.

Ново у понуди

По цени од 50 динара можете да купите каширане црно-беле фотографије већих димензија, најразличитијих тема. Фотографије су  из фонда Етнографског музеја и својевремено су коришћене као илустративни материјал уз различите изложбе.

Не примамо платне картице.

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Манакова кућа

Манакова кућа је саграђена око 1830. године у Савамалској улици, на старом путу који је повезивао Варош-капију и стару београдску четврт Савамалу. Један од власника куће био је Манак Михаиловић, цинцарски досељеник из Македоније по коме је Манакова кућа добила име и задржала га до данас.
Неправилан облик основе Манакове куће условљен је обликом парцеле на којој је подигнута. Кућа је саграђена у бондручној конструкцији и састоји се од подрума зиданог каменом, приземља и спрата, грађена је у бондручној конструкцији.

Претражите сајт

×