Етнографски музеј Београд

Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Изложба фотографија Просветли таму

28.12.2017. @ 10:00 - 14.01.2018. @ 17:00

Фотографије су дело италијанске фотографкиње Федерике Троизи и праћене су оригиналном музичком подлогом коју је наменски за изложбу компоновао Ђовани Линдо Ферети.

Изложба ILT Illumina le tenebre – Просветли таму део је културно-солидарног пројекта италијанског удружења Amici di DečaniПријатељи Дечана и посвећена је српској енклави Велика Хоча на Косову и Метохији. Изложба нам прича о жељама и стремљењима оних који су остали на својим огњиштима, а та су огњишта постала изолована и окружена.

И сам начин како се родила идеја о овом пројекту прича је за себе. Ову причу је чуло и изложбу видело више хиљада посетилаца током њеног летњег и јесењег пута по Италији – у седам градова (Бусоленго, Венеција, Болоња, Ређо Емилија, Трст, Сетимо Торинезе, Лоди). У Лодију, у низу других изложби у оквиру Фестивала етичке фотографије, посетиоци су често са љубопитљивошћу и изненађењем застајали пред портретима великих формата 1.5 / 1.5 м, читајући о пројекту и слушајући акорде музике ИЛТ Иллумина ле тенебре – Просветли таму, настављали су потом према другим изложбама – дирнути и другачији. Солидарност. Реч француског порекла: свест о потреби узајамне одговорности.

Изложба ће бити отворена до 14. јануара, а њена презентација предвиђена је за 12. јануар 2018.

О пројекту детаљније на сајту: http://www.illuminaletenebre.com/srb/

Просветли таму

Детаљи

Почетак:
28.12.2017. @ 10:00
Крај:
14.01.2018. @ 17:00

Место

Етнографски музеј у Београду
Студентски трг 13
Београд,
+ Google Map

Претражите сајт

×