Етнографски музеј Београд

Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Изложба позоришних лутака студената Учитељског факултета из Београда

07.06.2018. @ 19:00 - 20.06.2018. @ 17:00

Отварање изложбе је у четвртак, 7. јуна у 19 часова.

 

Студенти  Учитељског факултета у Београду (смер: васпитач у предшколској установи), од школске 2015/16  испит Драма и покрет (Катедра за српски језик и књижевност и методику српског језика и књижевности), полажу у дечјим болницама и домовима за децу без родитељског старања, играјући луткарске представе. Комплетни ствараоци испитних луткарских представа су студенти УФ, под руководством предметног  наставника, доцента др Ане Миловановић. Све луткарске представе су  драматизације српских народних бајки и српских народних јуначких песама, тако да ће 90 позоришних лутака  (чији су аутори студенти уписани школске 2016/17 и 2015/16) на изложби представити и разноврсност и богатство српске народне књижевне традиције.

Иако фолклорне лутке представљају изузетно важан сегмент културне баштине свих народа света, статус фолклорних позоришних лутака у српској традицији није на завидном нивоу. Зато смо сматрали да је веома корисно обновити традицију креирања и прављења позоришних лутака инспирисаних богатством српског фолклора и то из  темеља, учинивши је саставним делом образовања будућих васпитача и учитеља.

Циљ манифестација студената Учитељског факултета из Београда јесте промовисање луткарске уметности и луткарског позоришта међу студентима – будућим васпитачима на учитељском/педагошким факултетима, као и међу децом, нашим најмлађим суграђанима, који ће имати ретку прилику да виде позоришне лутке из српских бајки и јуначких песама.

 

Детаљи

Почетак:
07.06.2018. @ 19:00
Крај:
20.06.2018. @ 17:00

Место

Етнографски музеј у Београду
Студентски трг 13
Београд,
+ Google Map

Претражите сајт

×