Етнографски музеј Београд

Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Изложба СКИЦЕ

02.02.2016. @ 19:00 - 11.02.2016. @ 17:00

Изложба СКИЦЕ представља  ретроспективу костимографских илустрација Драгане Вучетић, произашлих из њеног вишегодишњег рада као костимографа и аутора модних и позоришних илустрација. Изложени материјал чине костимографске скице изведене различитим сликарским техникама, прилагођеним и инспирисаним драмским текстовима и пројектима у току којих су настајале. Посматрајући их као појединачне фазе, долази до изражаја истраживачки процес и тежња ка самоиновацији, јер се уметница не надограђује, већ сваком тексту приступа са новим истраживачким ентузијазмом. Иако стилски различите, њене скице сједнињује препознатљив рукопис аутора. На тај начин Драганине костимографске скице осим што потцртавају карактере ликова, добијају и квалитет самосталног уметничког дела, бележе промене од реализма и експресионизма, ка све радикалнијим стилизацијама, до разлицитих импровизација.

 

ДРАГАНА ВУЧЕТИЋ  биографија

    Драгана Вучетић је рођена 1981. године у Београду. Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 2005.године, на одсеку Сценски костим. Магистарске студије је завршила 2008. године, на Универзитету у Конектикату(University of Connecticut), у Сједињеним Америчким Државама, где  је затим наставила да ради као позоришни костимограф и илустратор.

Костимографске скице излагала је на групним изложбама у земљи и иностранству, међу којима издвајамо:2015. Costume At The Turn Of The Century, Bakhrushin State Central Theatre Museum,Мосва; 2014. Границе тела, Културни центар Београд; 2011. Одраз-Нова значења М.П.Барили, Музеј примењених уметности у Београду; 2009. Clambake,Lincoln Center, Њујорк; 2008. Design Showcase West Freud Playhouse, Лос Ангелес; 2007. Птице Прашко квадријенале, Праг…

Добитник је награде Connecticut Repertory Theatre Patrons Award.

Од 2012. до 2013. године радила је као сарадник у настави на Факултету примењених уметности, модул Сценски костим .

Тренутно је запослена као стручни сарадник на Висој текстилној струковној школи за дизајн, технологију и менаџмент, на одсеку Дизајн текстила и одеће. Ангажована је као костимограф и сторyбоард уметник за потребе рекламних спотова. Активни је члан УЛУПУДС-а.

 

Детаљи

Почетак:
02.02.2016. @ 19:00
Крај:
11.02.2016. @ 17:00

Претражите сајт

×