Светогорски кувар, Онуфрија Хиландарца.
О књизи ће говорити: Вања Булић (новинар и писац), Душан Миловановић (историчар) и Онуфрије Хиландарац (аутор).
Годинама припремајући монашку храну у складу с древним хиландарским рецептурама, отац Онуфрије је посвећено истраживао и разноврсност трпезе других монашких заједница на Светој Гори. Дивећи се истовременој једноставности припреме, богатству укуса и окрепљујућој снази светогорских јела, упијао је и доживљаје и знања који су се прелили изван граница кулинарских искустава и претворили се у открића детаља из живота светогорских монаха које је пренео у овај јединствени кувар.
Приче из историје Свете Горе и монашке свакодневице упознаће нас с мало познатим одликама атоске културе, а више од 140 изузетно лако примењивих рецепата и стотине фотографија начињених специјално за потребе књиге откриће нам универзално примењиве принципе светогорске исхране који представљају основу здравог живота и унутрашњег задовољства.
Несвакидашња књига која духовитим приповедањем у јединствену целину сажима историју и свакодневицу Свете Горе, откривајући богатство укуса као једно од скривених блага овог мистичног света.