Етнографски музеј Београд

Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Презентација елемената нематеријалног културног наслеђа Србије

16.08.2018. @ 13:00 - 17:00

Центар за нематеријално културно наслеђе Србије у сарадњи са регионалним координаторима, у оквиру изложбе „Нематеријално културно наслеђе Србије“, у Етнографском музеју у Београду наставља промоцију елемената уписаних у Национални регистар.

У четвртак, 16. августа 2018. године у Музеју ће, у сарадњи с регионалним координатором за централну Србију, бити представљен клесарски занат – традиционални начин обраде камена вековима присутан на подручју села Беле Воде у околини Крушевца. Обрада беловодског пешчара је у тој области започета још у средњем веку, када су на тај начин украшавани неки од најзначајнијих манастира моравске школе, а становништво Белих Вода је континуитет обраде очувало до данас. Посетиоцима ће бити представљена и традиционална народна игра коло, као и фрулашка пракса, а уз здравичара који ће у Етнографском музеју пожелети добродошлицу, посетиоци ће моћи да дегустирају и новопазарске мантије.

Презентација ће бити одржана у атријуму Етнографског музеја са почетком од 13 часова.

Етнографски музеј у Београду наставља промоцију елемената уписаних у Национални регистар. После прошлонедељног представљања елемената из западне Србије и овонедељне промоције елемената централне Србије, за четвртак 23. август припрема се презентација источне и јужне Србије, а 30. августа ће у фокусу бити елементи нематеријалне културне баштине из Војводине и са Косова и Метохије.

Детаљи

Датум:
16.08.2018.
Време:
13:00 - 17:00

Место

Етнографски музеј у Београду
Студентски трг 13
Београд,
+ Google Map

Претражите сајт

×