Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Дизајн проткан традицијом

  10.-17.фебруара 2015.

  Изложба се организује с циљем промоције традиције међу младима и савременог дизајна у функцији очувања традиционалних мотива и културног наслеђа Србије.

  У оквиру изложбе биће представљене рукотворине Етно мреже и oрганизована додела награда за најуспешније младе дизајнере који су у сарадњи са произвођачима Етно мреже одговорили на конкурс за савремени дизајн заснован на традицији.

  Свечана додела награда младим дизајнерима биће одржана у четвртак, 12. фебруара од 12 сати у галерији Етнографског музеја

   За најбоље оцењене дизајнере обезбеђене су вредне новчане награде као подстицај за укључивање младих у очување традиције.

  Етно мрежа је национално струковно удружење окупља организоване групе жена (удружења и задруге) које се баве рукоторинама. Удружење је формирано 2005.године с циљем оспособљавања жена и младих за тржишну производњу рукотворина и тренутно укључује жене из 20 општина из свих крајева Србије.

   Етно мрежа реализује ову изложбу, уз подршку Етнографског музеја, Националне алијансе за локални и економски развој (НАЛЕД) и амбасаде САД.

  Претражите сајт

  ×