Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

Клуб сарадника етнографског музеја

 

Клуб сарадника Етнографског музеја                                       

 

Можете постати сарадник Етнографског музеја, тако што ћете нам својим волонтерским радом помоћи у реализацији наших програма.

 

Ваша помоћ може да буде из области за коју сте стручни (не мора нужно да буде из области етнологије), а за коју Ви сматрате да може да буде од користи у спровођењу наше делатности и реализацији наших програма.

 

Ваша помоћ је драгоцена, нама али и нашим посетиоцима, свима који поштују наше културно наслеђе.

 

Пошаљите нам писмо на info@etnografskimuzej.rs и наведите како бисте Вашим радом могли да нам помогнете.

 

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Збирке

У музеју се чувају збирке предмета из ХVIII, XIX и XX века, али и старе и ретке књиге, фотографије, три велика албума акварела Николе Арсеновића који је сликао народне ношње од 1840. до 1870, радови Владислава Тителбаха, Карола Поп де Сатмарија (Carol Popp de Szathmáry), Ђоке Миловановића и радови неколицине сликара етнографа (Никола Зега, Драгутин Инкиостри, Олга Бенсон…). У збиркама се чува око 200.000 музеалија међу којима је више од 56.000 етнографских предмета.

Претражите сајт

×