Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

Честа питања

 

1. Можете ли ми рећи радно време Етнографског музеја?
Етнографски музеј је отворен за посетиоце од уторка до суботе од 10 до 17 часова и недељом од 9 до 14 часова. Понедељком је музеј затворен.

 

2. Како да најавим групну посету?
Најавите групну посету на моб. 062 8070 056 и закажите време доласка. У случају кашњења или отказивања доласка обавестите нас два дана раније.

 

3. Да ли постоји могућност тумачења изложбе на страним језицима?
Да, кустоси могу тумачити изложбу на енглеском језику.  Мора да буде најављена група од минимум десет особа. У том случају цена улазнице по особи је 300 динара.

 

4. Да ли је издајете профактуру и да ли примате ваучер?
Да. У том случају потребно је контактирати шефа рачуноводства Љиљану Ристановић на тел. 011 30 38 034 и навести потребне податке: назив фирме, адресу и ПИБ, број посетилаца и број факса.

 

5. Где да купим карту?
Карту можете купити на благајни Етнографског музеја, која се налази на улазу у зграду или у случају групне посете можете платити преко профактуре.

 

6. Да ли имате аудио водич кроз поставку?

Не, нажалост немамо аудио водиче.

 

7. Желео бих да имам изложбу у Етнографском музеју, да ли је то могуће и на који начин?
Свој предлог, биографију и образложење можете послати на e-mail адресу: konkurs@etnografskimuzej.rs

 

8. Желим да поклоним музеју предмете, да ли и на који начин то могу да урадим?

Јавите се кустосу Мирјана Крагуљац Илић, секретару Комисије за набавку предмета, на телефон 011 32 81888 или на 062 806 6722 или путем мејла mirjana.kraguljac-ilic@etnografskimuzej.rs

 

9. Да ли могу да се позајме предмети из Етнографског музеја за потребе ауторске изложбе?

Да, у том случају морате послати молбу на direktor@etnografskimuzej.rs  и образложити у које сврхе бисте користили предмет. Уколико Вам молба буде одобрена, добићете даље инструкције о току поступка.

 

10. Да ли је могуће коришћење фондова музејске библиотеке и на који начин?
Библиотека Етнографског музеја је отворена за посетиоце од уторка до петка у термину од 10 до 13 часова. Није дозвољено изношење литературе из читаонице.

 

11. Да ли постоји могућност паркирања аутобуса у близини музеја?
Не. Путници могу да напусте аутобус на Студентском тргу, а возач потом мора да паркира аутобус на неком од градских паркиралишта.

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Збирке

У музеју се чувају збирке предмета из ХVIII, XIX и XX века, али и старе и ретке књиге, фотографије, три велика албума акварела Николе Арсеновића који је сликао народне ношње од 1840. до 1870, радови Владислава Тителбаха, Карола Поп де Сатмарија (Carol Popp de Szathmáry), Ђоке Миловановића и радови неколицине сликара етнографа (Никола Зега, Драгутин Инкиостри, Олга Бенсон…). У збиркама се чува око 200.000 музеалија међу којима је више од 56.000 етнографских предмета.

Претражите сајт

×