Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Изложба „Портрети Србије: Нада за будућност“ Веслија Чанела

  Изложба фотографија „Портрети Србије: Нада за будућност“ Веслија Чанела, биће свечано отворена 14. марта 2019. године у Етнографском музеју са почетком у 18ч.

  „Портрети Србије: Нада за будућност“ је изложба уметничке фотографије Американца Веслија Чанела која приказује Србију кроз слике и приче њених људи. На њој ће бити изложено 70 фотографија на којима су приказани људи из 29 градова Србије и два града дијаспоре. Изложба је резултат двогодишњег рада током којег  је г. Чанел путовао Србијом, фотографисао и разговарао са људима различитих интересовања, занимања и година. Kроз 116 портрета лекара, возача, правника, предузетника, уметника, пољопривредника, ловаца, архитеката, стоматолога, предавача, пензионера, и многих других, г. Чанел приказује наде и очекивања народа Србије за будућност своје земље.

  У склопу изложбе, свако од 116 људи је испричао своју причу о Србији. Они говоре о позитивним странама Србије, о ономе чиме нису задовољни и о томе какву земљу би волели да виде у будућности. Приче се објављују два пута недељно на wеб сајту http://portraitsofserbia.rs који је доступан на српском и енглеском језику.

  „Портрети Србије: Нада за будућност“ је друга изложба Веслија Чанела после „Србија – Балканска лепотица: Из перспективе једног Американца“, која је била изложена у земљи више пута. Весли Чанел се бави фотографијом више од 15 година. Инспирацију налази како у свом студију у Атланти, тако и на удаљеним местима широм Европе и Америке. Својим фотографијама приказује свакодневну, природну лепоту која се некада чини запостављеном у данашњем ужурбаном животу. Србију посећује једном годишње од 2004. године. Очаран је лепотом народа, места и свега што чини Србију, као и њеном изванредном културом, у чему је и нашао инспирацију за своје изложбе.

  Претражите сајт

  ×