Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Концерт

  У недељу, 17. децембра у 12 сати, у Етнографском музеју у Београду ће се одржати Новогодишњи концерт Центра за Балканско културно наслеђе. На концерту ће се представити полазници радионица: Музика кроз игру, Певање, Енглески уз музику, Клавир, Виолина, Гитара и Удараљке.

  У програму учествују деца од три до дванаест година, млади и одрасли.

  Најмлеђи учесници изводиће композиције за децу, дечије песмице и тапшалице. Полазници етно курса певаће неке од најстаријих традиционалних песама и стилова певања са ових подручја. На програму ће бити нумере из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније. Публика ће моћи да чује песме “на бас“, “на глас“, “канталице“, грокталице“ и друге карактеристичне вокалне облике, од којих се неки налазе на Националној листи нематеријалног културног наслеђа Србије и листи УНЕСКО-а. Полазници курса удараљки свираће ритмове Балкана, а полазници радионице гитаре извешће неке од најпопуларнијих композиција класичне и популарне музике.

  Програм ће бити разноврстан и интересантан, намењен деци и одраслима.

  Полазници Центра Балканско културно наслеђе су до сада имали бројне наступе у земљи и иностранству: Тодо Мундо фестивал, Фестивал Свет музике, Мајске музичке свечаности у Бијељини, Фестивал етнолошког филма и др.

  Освојене награде: “Златна сирена“ – специјална награда (Београд, 2012),  “Мајске музичке свечаности“ – специјална награда за очување културе (Бијаљина, 2013), “Златни опанак“ – прва награда за солосту и дует, друга награда за групу (Ваљево, 2014).

  Улаз на концерт је бесплатан.

   

   

  https://www.youtube.com/watch?v=X5LF_pxB43A – етно певање

  https://www.youtube.com/watch?v=D31nBXpMw9s – музика кроз игру

  https://www.youtube.com/watch?v=5ROcYGEDtOE – гитара

  https://www.youtube.com/watch?v=u7jF0pm9LjQ – удараљке

   

  Претражите сајт

  ×