Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Музеји Србије 10 дана од 10 до 10

  У оквиру овогодишње манифестације, а у складу са темом Музеј у гостима, изложбе Етнографског музеја у Београду представљене су у Јагодини и Новом Пазару.

  У Музеју Рас у Новом Пазару отворена је изложба Писмо и традиција: натписи на етнографским предметима, ауторке Вјере Медић, вишег кустоса Етнографског музеја у Београду. Изложба ће бити отворена за посетиоце до 30. јуна 2017.

  У Завичајном музеју у Јагодини отворена је изложба Живот народа и претрајавање храмова: фотографска сведочанства Етнографског музеја, аутора: Јелене Савић (виши кустос Етнографског музеја)  и Бојана Јовановића (виши кустос Народног музеја). Изложба ће бити отворена за посетиоце до 11. јуна 2017.

  У четвртак, 18. маја у 19 сати у Завичајном музеју у Јагодини, др Милош Матић одржаће предавање о издавачкој делатности Етнографског музеја у Београду.

  У оквиру трајања Манифестације Музеји Србије десет дана од 10 до 10, посетиоци Етнографског музеја у Београду ће имати прилику да виде Сталну изложбу, Народна култура Срба у XIX и XX веку, изложбу Коцкасти универзум: Лего у Србији (аутор Ана Дајић), Старинска ткања и заборављени преплетаји (аутор Братислава Идвореан Стефановић) и изложбу репрезентативних реплика из Бенаки музеја.

  Промотивни видео манифестације: https://www.facebook.com/muzejisrbije10/

   

  У склопу исте Манифестације, у Манаковој кући, која је саставни део Етнографског музеја, посетиоци ће моћи да виде реконструисану Сталну изложбу Народне ношње и накит централнобалканског подручја из 19. и првих деценија 20. века и гостујућу изложбу Украс мушког лица – брк (аутор: Ивана Јовановић-Гудурић)

  У суботу, 20. маја у Манаковој кући ће бити организовано стручно вођење кроз изложбу Украс мушког лица – брк. Ауторка изложбе Ивана Јовановић – Гудурић, виши кустос Музеја града Новог Сада,  ће посетиоце водити кроз поставку у терминима од 18 и од 20 часова.

  Претражите сајт

  ×