Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Музеји Србије десет дана од 10 до 10

  Манифестација Музеји Србије десет дана од 10 до 10 ће ове године трајати од 11 –  20. маја 2017. У оквиру Манифестације  посетиоци Етнографског музеја у Београду ће имати прилику да виде Сталну изложбу, Народна култура Срба у XIX и XX веку, изложбу Коцкасти универзум: Лего у Србији (аутор Ана Дајић), Старинска ткања и заборављени преплетаји (аутор Братислава Идвореан Стефановић) и изложбу репрезентативних реплика из Бенаки музеја.

   

  У склопу исте Манифестације, у Манаковој кући, која је саставни део Етнографског музеја, посетиоци ће моћи да виде реконструисану Сталну изложбу Народне ношње и накит централнобалканског подручја из 19. и првих деценија 20. века и гостујућу изложбу Украс мушког лица – брк (аутор: Ивана Јовановић-Гудурић).

  У оквиру овогодишње манифестације, а у складу са темом Музеј у гостима, изложбе Етнографског музеја у Београду биће представљене у Јагодини и Новом Пазару.

  11. маја у 13 сати у Музеју Рас у Новом Пазару биће отворена изложба Писмо и традиција: натписи на етнографским предметима, ауторке Вјере Медић, вишег кустоса Етнографског музеја у Београду.Изложба ће бити отворена за посетиоце до 30. јуна 2017.

   

  11. маја у 19 сати у Завичајном музеју у Јагодини биће отворена изложба Живот народа и претрајавање храмова: фотографска сведочанства Етнографског музеја, аутора: Јелене Савић (виши кустос Етнографског музеја)  и Бојана Јовановића (виши кустос Народног музеја). Изложба ће бити отворена за посетиоце до 11. јуна 2017.

  18. маја у 19 сати у Завичајном музеју у Јагодини, др Милош Матић одржаће предавање о издавачкој делатности Етнографског музеја у Београду.

   

  Током трајања Манифестације улаз је слободан!

  Промотивни видео манифестације: https://www.facebook.com/muzejisrbije10/

  Претражите сајт

  ×