Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Ноћ музеја

  У оквиру Манифестације Ноћ музеја, у Етнографском музеју ће бити отворена изложба

  Добродошли у чудесни свет бајки,

  аутор Јелена Савић, кустос

  Изложбом Добро дошли у чудесни свет бајки посетиоцима ћемо омогућити да се упознају с духовним народним стваралаштвом. Сценским приказима, коришћењем предмета из музејског фонда, позоришном представом У цара Трајана козије уши и филмом Чудотворни мач (1950)  дочаравамо и тумачимо чудесни свет бајки.

  Током Ноћи музеја позоришна представа У цара Тројана козје уши  биће одиграна у кино-сали Музеја (улаз из Узун Миркове 2) у два термина: од 18.30 и од 20.00 сати.

  Будући да је број места у музејској кино-сали ограничен, а и како бисмо избегли евентуалне гужве и непријатности, на билетарници Етнографског музеј (Студентски трг 13) ће  у четвртак 16. 5. од 11 сати бити дељене бесплатне карте за поменуту позоришну представу. Уз сваку купљену карту Ноћи музеја (коју ћете дати на увид) моћи ћете на добијете једну карту за позоришну представу. Напомињемо да ћемо за сваки од наведених термина поделити по 100 карата (укупно 200). Карте ће добити првих 200 заинтересованих, а по подели карата музејска билетарница ће бити затворена.

  Филм Чудотворни мач из 1950. године, с Радетом Марковићем у главној улози, биће приказан у кино-сали Музеја од 22.00 и 00.00 сати. Улаз на пројекцију поменутог филма ( уз купљену карту Ноћи музеја) је бесплатан, а на пројекције ће се улазити  кроз изложбени простор Етнографског музеја.

  Закорачите у чудесни свет бајки и осетите чаролију.

  Ткачка радионица и Школа ручне штампе „Орфелин“  се редовно одржавају у Манаковој кући. У току су припреме за почетак рада Керамичке радионице

  Изложба фотографија „Савамала“, (18- 25. 05. 2013.)

  Аутор проф.др Зорана Милутиновића

  (изложба ће бити отворена у оквиру манифестације Ноћ музеја)

   

  На изложби  ће бити представљено око 40 монохромних фотографија снимљених на простору старе београдске четврти  Савамале у Београду.

  Претражите сајт

  ×