Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Отварање изложбе у Националном музеју у Њу Делхију

  Данас је у Националном музеју у Њу Делхију, у 18 сати по локалном времену, Етнографски музеј у Београду отворио изложбу Текстил и украшавање у култури Срба XIX и прве половине XX века ауторки Марине Цветковић и Јелене Тешић, музејских саветница.

  После индијског ритуала паљења свећица за добру срећу и успешан почетак, поздравним говором се публици  обратио др Б. Р. Мани, директор Националног музеја који је реч дао др Мирјани Менковић, директору Етнографског музеја. Госпођа Менковић је аудиторијум упознала с просторним, друштвеним и културним контекстом из кога потиче материјал приказан на изложби. Изложбу је отворила госпођа Рашми Верма, државни секретар Министарства културе и туризма Републике Индије.

  Изложба је отворена у присуству већег броја представника Владе Републике Индије, дипломатског кора и представника културног и јавног живота Њу Делхија и Индије.

  Изложба је реализована уз подршку и сарадњу Министарства кулутре и информисања Републике Србије, Министарства спољних послова и Амабасаде Републике Србије у Индији.

  Говор др Мирјане Менковић

   

  О нашој изложби на сајту Амбасаде Републике Србије у Индији:

  http://www.newdelhi.mfa.gov.rs/newstext.php?subaction=showfull&id=1501145926&ucat=19&template=Frontpage3_thread

  http://www.newdelhi.mfa.gov.rs/cir/gallery.php

   

   

  Претражите сајт

  ×