Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Представљање елемената нематеријалног културног наслеђа и уручење докумената о упису на Листу нематеријалног културног наслеђа Републике Србије

  Национални комитет за нематеријално културно наслеђе и Центар за нематеријално културно наслеђе при Етнографском музеју у Београду организују представљање елемената нематеријалног културног наслеђа и уручење докумената о упису на Листу нематеријалног културног наслеђа Републике Србије.

  Представљање ће бити одржано у петак, 7. јуна 2013. године, у Етнографском музеју, Студентски трг 13, са почетком у 12.00 часова.

  Листу елемената нематеријалног културног наслеђа Републике Србије на којој се налази 27 елемената уписаних у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа усвојио је Национални комитет за нематеријално културно наслеђе 18. јуна 2012. године

  Национални комитет за нематеријално културно наслеђе Републике Србије упутио је позив за достављање предлога за нови циклус уписа на Листу нематеријалног културног наслеђа. Предлог за упис у Листу нематеријалног културног наслеђа, уз  одговарајућу пропратну документацију, могу да поднесу појединац, локална заједница, одговарајућа невладина организација или надлежна институција.

  Детаљније информације о нематеријалом културном наслеђу Републике Србије можете наћи на веб страници www.nkns.rs.

  Контакт особа: Саша Срећковић, 062/8066732

  Претражите сајт

  ×