Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Представљање Етнографског музеја у Београду на III Међународном конгресу у Санкт Петербургу

  У организацији  Комитета спољних послова Владе Санкт Петегербурга (Правительство Санкт-Петербурга, Комитета по внешним связям Санкт-Петербурга) од 14- 16. децембра 2015. године у Санкт- Петербургу, Русија одржан је III Международный конгресс „Санкт-Петербург и славянский мир“  који је текао у два засебна програма. Први програм „Трговачко-економска сарадња“ и други програм: „Чување културног наслеђа“ (Сохранение культурного наследия).

  15. децембра у згради Санкт-Петербуршког института за културу и уметност одржана је конференција „Культурное наследие славяанских стран“, где је у оквиру секције 1, поред 19 учесника из других земаља (Русија, Пољска, Бугарска, Македонија, Словачка, Словенија, Хрватска)  представљен и рад Етнографског музеја у Београду, Србија.

  Учешће на конгресу имала је виши кустос Вјера Медић са презентацијом на тему: Искуства у раду Етнографског музеја у Београду на популаризацији културног наслеђа у Србији  (Практический опыт Белградского этнографического музея в области популяризации культурного наследия в Сербии .

  Саставни део конгреса био је обилазак објеката културног наслеђа Санкт-Петербурга, као и присуство на свечаном пријему који је за све учеснике скупа организовала Влада Санкт-Петербурга.

  У слободно време учесници су обишли Российский этнографический музей и задржали се у разговору са колегама и директором В. Грусманом о стручној сарадњи и заједничким планираним пројектима.

  Захваљујући љубазношћу домаћина, Библиотека и Медијатека Етнографског музеја данас су богатије за низ стручних публикација и монографија у репрезентативном издању.

  Претражите сајт

  ×