Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Кинеско-српски фотографски фестивал младих 2018.

  У Етнографском музеју ће од 5. до 23. фебруара бити одржан Кинеско-српски фотографски фестивал младих 2018. у оквиру кога се организује и Недеља кинеског документарног филма.

  Оба догађаја организована су поводом Кинеске нове године с идејом да се ојачају партнерске везе наших земаља, продуби разумевање између култура, сузбије психолошки јаз и ојача размена и сарадња међу младима.

  У оквиру Недеље кинеског документарног филма биће приказано 10 филмова посвећених различитим аспектима живота у савременој Кини.

  На изложби Кинеско-српски фотографски фестивал младих 2018. биће приказани радови кинеских и српских младих фотографа који су током децембра 2017. учествовали на конкурсу Домовина и дом. Конкурс је привукао скоро 100 учесника с 15 универзитета и институција културе из Кине и Србије. На изложби је приказано 80 радова који сведоче о традицији, људима, природи и друштву. Најбољим учесницима ће бити додељена признања, а у жирију ће бити више српских и кинеских фотографа, укључујући и Сонга Јинга, декана Катедре за фотографију Пекиншке филмске академије, највеће у Кини и једне од највећих у свету, Дубравка Лазић, професор фотографије и продекан Академије уметности из Новог Сада и Андреј Васиљевић, српски уметник, графички дизајнер и фотограф. Идеја водиља овог фестивала је ширење културног дијалога и размена идеја између Србије и Кине у оквиру пројекта Новог пута свиле.

  Организатор догађаја је Удружење за образовну размену између Кине и Србије, у сарадњи са Етнографским музејом у Београду.

  Фотографије са отварања:

   

   

  Програм Недеље кинеског документарног филма

  (Сви филмови су с енглеским титлом)

   

  Датум Филм Трајање
  5 Feb. 18h Confucianism in the countryside 64min
  6 Feb. 18h The Agarrattan

  The most beautiful rural teachers

  21min

  47min

  7 Feb. 18h Journey to the east

  Struggle with hemophilia

  30min

  44min

  8 Feb. 18h People-to-people diplomacy: six decades of shining glories

  The pelican keeper

  49min

  12min

  9 Feb. 18h Students’ works from Beijing Film Academy Modern Creative Media College:

  Jue’er – Role

  The old man and the sea

  The swan lake

   

   

  22min

  23min

  20min

   

   

   

   

  Претражите сајт

  ×