Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Промоција уписа традиционалне игре коло на УНЕСКОВУ Репрезентативну листу

  Промоција уписа традиционалне игре коло на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства  биће одржана у четвртак 14. децембра 2017. године у Етнографском музеју у Београду, Студентски трг 13, са почетком у 11 часова.

  На Дванаестом заседању Унесковог Међувладиног комитета за очување нематеријалног културног наслеђа које је одржано од 4. до 9. децембра 2017. године на острву Чеџу у Јужној Кореји, донета одлука о упису “Кола традиционалнe народне игре“ на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства.

  Номинацијски досије за упис елемента припремио је Центар за нематеријално културно наслеђе при Етнографском музеју у Београд, на снову одлуке коју су донели Национални комитет за нематеријално културно наслеђе и Министарство културе и информисања Републике Србије, а предлагачи за упис су  Ансамбл народних игара и песама “Коло“, Факултет музичкe уметности у Београду и Центар за истраживање и очување традиционалних игара Србије  (ЦИОТИС). Подршку за номиновање пружиле су многобројне локалне самоуправе, институције, удружења и појединци.

  Претражите сајт

  ×