Етнографски музеј у Београду – установа културе од националног значаја се у оквиру Светске изложбе ЕКСПО 2015. представља изложбом Путеви хране у Србији ауторке Душице Живковић, музејског саветника.
Мултимедијална изложба је, у складу с централном темом ЕКСПО Милан 2015 Окуси храну, осети живот, посвећена феномену исхране који је сагледан с различитих аспеката – од географских, историјских и културних утицаја, преко начина припремања, чувања и конзумирања хране, до обичаја и ритуала у вези са исхраном
Важан сегмент изложбе је представљање обичаја Породична слава који је у новембру 2014. године уписан на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства, у којем је, поред религијског ритуала и пракси, присутан и културни истакнут образац гошћења и гостопримства у Србији.
Етнографски музеј је 12. јула, за Петровдан, званично отворио изложбу Путеви хране у Србији представљањем културног обрасца и ритуалне праксе прославе славе, на коју су били позвани гости из других кластера Експа, који су учествовали обележавању овог празника који осим религиозног истиче и културни феномен гозбе и гостопримства, као значајног дела културног и националног идентитета Срба.
Изложба је део туристичке промоције хране и вина Србије.
Изложбу је посетиo министар трговине, туризма и телекомуникације у Влади Републике Србије Расим Љајић.
Изложба је део пројекта Етнографског музеја у Београду Култура исхране у Србији аутора Душице Живковић и сарадника др Милоша Матића, Данијелe Филиповић, Александра Обрадовића, Јане Родић, Марка Тодоровића и дизајнера Славише Савића.