Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • “Vox2feel Duo” први концерт у оквиру пројекта Guitar Art Circle у Етнографском музеју

  Guitar Art Circle је пројекат који обједињује уметнике, пријатеље и пословне сараднике фестивала. Након 10 успешних година циклуса концерата класичне гитаре у Мадленијануму, започињемо нови круг у Етнографском музеју. Циклус гитарских концерата одржаваће се сваке последње суботе у месецу у Атријуму Eтнографског музеја у Београду. Настављамо да престављамо најбоље младе и афирмисане гитаристе из Србије и иностранства.
  Ширимо круг пријатеља и поштовалаца!

  Kонцерт црногорског дуа Vox2feel, BAROQUE AIRS одржаће се у суботу 29. фебруара у Атријуму Етнографског музеја у 19.00 часова. Улаз на концерт је слободан.

  Vox2feel” дуо чине сопран Бојана Пејановић и гитариста Недељко Пејовић. Дуо постоји скоро шест година, а специфичан је по препознатљивом аутентичном стилу, начину интерпретације и репертоару који није ограничен стиловима и жанровима. За ово време остварили су висе од 30 наступа у земљи и региону на познатим подијумима. Дуо често наступа уз пратњу других, различитих ансамбала.

  Kонцерт BAROQUE AIRS представља пресек стваралаштва барокне музике за глас и continuo (у овом случају гитару). На програму се налазе неки од најзначајнијих наслова те музике, од ораторијумских и оперских арија, па све до самосталних соло комада – извођачи су се трудили да, колико је то могуће у једном концерту, обухвате различите струје унутар самога барока, пре свега географски (и културолошки , разуме се – италијански , немачки , енглески барок) као и да третманом и тумачењем појединих елемената и дела, у једном делу репертоара направе својеврстан дијалог са модерним тренутком у Музици, неретко стављајући сам барок у контекст ткзв. популарне музике и њихово узајамно прожимање.

  На програму су дела Хандела, Пурцела, Баха, Вивалдија ,”Лутајућих Срца”…

   

   

  Претражите сајт

  ×