Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • WE WEАR CULTURE

  Поводом обележавања 3000 година светске моде реализован је пројекат We wear culture” покренут од стране компаније Google Arts & Culture. Реч је о највећој виртуелној изложби стила у коме учествује и Етнографски музеј у Београду заједно са преко 180 реномираних институција из Њујорка, Лондона, Париза, Токија, Сао Паула и других градова широм света. Захваљујући најнапреднијој технологији, овај пројекат вам омогућава да истражите све од древног Пута свиле (ancient Silk Road), преко дворске моде из Версаја (fashions of Versailles), до британског панка (British punk) и прича везаних за савремену одећу.

  We wear culture” пројекат, покренут од стране Google Arts & Culture, омогућио је Етнографском музеју у Београду да део вредних експоната стигне до шире публике, што не би било могуће уколико би они остали само у свом материјалном облику. Користећи иновативну технологију, онлајн-посетиоци могу да науче нешто ново о српској култури преко традиционалних ношњи и да сазнају приче које се крију иза њих. Овај пројекат представља сјајан канал комуникације кроз који се културно наслеђе дели са другима и промовише, и зато је он за нас веома важан.”

  Изложба We wear culture” свима је доступна онлајн на https://www.google.com/culturalinstitute/beta/project/fashion и
  https://www.google.com/culturalinstitute/beta/partner/ethnographic-museum и преко апликације Google Arts & Culture за оперативне системе iOS i Android.

   

  We wear culture

  Претражите сајт

  ×