Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • XXIV Међународни фестивал етнолошког филма

  Одржаће се у периоду од 6 – 11. октобра 2014. у Етнографском музеју у Београду – Установи културе од националног значаја.

  Конференција за медије поводом почетка 24. међународног фестивала етнолошког филма одржаће се  у петак, 2. октобра у свечаној сали Етнографског музеја, са почетком од 12 часова.

  Конференцији ће присуствовати чланови селекционе комисије Љиљана Гавриловић и Мирослав Бата Петровић, чланица жирија Душица Живковић, извршни директор Фестивала мр Марко Стојановић и директорка Етнографског музеја у Београду др Мирјана Менковић.

  Пројекције на основу којих ће бити реализовани главни токови фестивала и ове године сачињавају филмови из основних програма, а то су Конкуренција и Информативни програм, док су за Фестивал плус опредељени Студентски програм и ИД3мин.

  Ове године ће у оквиру конкурентског програма бити приказана 22 филма, у оквиру информативног 20 филмова и у оквиру Фестивала плус, 10 студентских филмова и 11 кратких филмова из категорије ИД3мин.
  На конференцији ће селекциона комисија говорити о квалитету али и критеријумима одабира филмова за овогодишњи Фестивал, док ће, такође, бити речи и о положају Фестивала након 24. године постојања, као и чему се надамо у предстојећим годинама.

  Програм
  Више информација о фестивалу на: http://www.etnofilm.org

  Претражите сајт

  ×