Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • XXIX међународни фестивал етнолошког филма

  Филмови ће бити доступни за бесплатно гледање током седам дана, од 13. до 19. октобра на virtual.etnofilm.co.rs
  Због географског ограничавања садржаја, филмови ће бити доступни само гледаоцима на територији Републике Србије.

   

  На репертоару је више од 40 филмова подељених у две категорије – Такмичарску и Информативну. У оквиру Такмичарске категорије биће приказана 24 филма из такмичарског програма и четири из студентског, док ће у Информативној категорији бити 12 филмова.

  Гледаоцима ће на располагању бити и филмови из Специјалног програм који је ове године посвећен недавно преминулом редитељу и сараднику Фестивала Добривоју Пантелићу и обележавању 50. годишњице Научне редакције РТС-а (раније Телевизије Београд).

  Слоган овогодишњег Фестивала У гору, у воду преузет је из магијског ритуала карактеристичног за Северозападну Србију којим се растерују зле силе када се као временска непогода обруше на село, а наша жеља је да ту поруку метафорички пренесемо на глобалну стварност.

  Филмови ће бити доступни за бесплатно гледање током седам дана, од 13. до 19. октобра на virtual.etnofilm.co.rs  Због географског ограничавања садржаја, филмови ће бити доступни само гледаоцима на територији Републике Србије.

  Сви филмови имају енглески титл. Филмови главног такмичарског програма титловани су на српски језик. Да би се укључили, потребно је одабрати ову опцију кликом на дугме CC у доњем десном углу прозора.

   

  Претражите сајт

  ×