Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
 • Скорашњи чланци

 • Категорије

 • Архиве

 • Завршни концерт полазника Четврте међународне Београдске Барокне академије,

  одржаће се у суботу, 8. марта у 20 часова, у Етнографском музеју у Београду.

  Тема концерта: СЦЕНЕ ИЗ ОПЕРА ХЕНДЛА И МОНТЕВЕРДИЈА.

  Уметничко вођство:

  славна српска барокна контра-алтица Маријане Мијановић (Швајцарска) и великог српског диригента Предрага Госте (САД).

  На концерту ће се чути арије, дуети и терцети из барокних опера славних композитора Клаудија Монтевердија и Георга Фридриха Хендла. Певаче ће пратити полазници Академије и професионални музичари на историјским инструментима, тј. барокним виолинама, виолончелу, китаронеу, флаутама, чембалу и оргуљама.

  Барокна академија, основана пре тачно годину дана, одржава се током целе протекле недеље у Београду, а у организацији Студија за рану музику и подрчку медјународног удружења ЕРЛИ МЈУЗИК НЕТВОРК (Early Music Network), Фондације Маркис (САД) и Етнографског музеја у Београду. На Академији присуствују 12 полазника из Србије, Немачке и Велике Британије, а професори су –  поред Маријане Мијановић и Предраг Госте – такодје и пијанстица и чембалисткиња Бојана Димковић, флаутисктиња Каролина Бетер, и редитељ Софија Перовић која је све оперске сцене за ову прилику и режирала. Од 12 полазника, деветоро су соло певачи, а троје инструменталисти.

  Идеја Барокне академије је да младе певаче и инструменталисте упозна и усаврши у инсторијској интерпретацији музике 17. и 18. века. Академија се посебно бави историјским принципима интерпретације, користећи историјске инструменте из доба када је музика написана.

  Улазнице на благајни Етнографског музеја се продају по симболичној цени од 300 динара.

  Претражите сајт

  ×