Етнографски музеј Београд

Member of Museums.EU
Календар Догађања
радно време музеја

ДЕЧЈЕ ИГРАЧКЕ

Робот
Инв.бр. 35870
Београд

Од необојеног алуминијумског лима. Правоугаоног облика. Представља једноставног робота. Механизам који покреће ноге и омогућава да се играчка покреће у једном смеру ставља се у погон навијањем опруге. Служила је за игру деци старијој од 3 године.

 

Руковалац збирке:

Весна Душковић, музејски саветник vesna.duskovic@etnografskimuzej.rs

Музејска продавница и књижара др Сима Тројановић

У атријуму музеја налази се продавница сувенира. У њој можете купити копије средњевековног накита израђене од сребра, текстилно покућство, делове народних ношњи

Подржите нас

Подржите Етнографски музеј кроз донације, спонзорство или учлањењем у Клуб сарадника Етнографског музеја. Подршка јавности, појединаца, компанија и организација, помаже нам да изградимо и обновимо музеј, организујемо изложбе, унапредимо конзервацију, и развијамо своје едукативне програме.

Збирке

У музеју се чувају збирке предмета из ХVIII, XIX и XX века, али и старе и ретке књиге, фотографије, три велика албума акварела Николе Арсеновића који је сликао народне ношње од 1840. до 1870, радови Владислава Тителбаха, Карола Поп де Сатмарија (Carol Popp de Szathmáry), Ђоке Миловановића и радови неколицине сликара етнографа (Никола Зега, Драгутин Инкиостри, Олга Бенсон…). У збиркама се чува око 200.000 музеалија међу којима је више од 56.000 етнографских предмета.

Претражите сајт

×