Библиотеке какве људи желе – примена design thinking методологије у библиотекама

Датум одржавања
2. новембар 2022.
Подели

У  Библиотеци Етнографског музеја одржан је семинар Библиотеке какве људи желе – примена design thinking методологије у библиотекама предавача Милице Матијевић, библиотекарa саветникa Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Лазаревац.

Семинар је организован у сарадњи са Секцијом музејских библиотекара и књижничара МДС која наставља да путем низа стручних предавања, вебинара, акредитованих семинара упозна своје чланство са новим тенденцијама у области библиотечко-информационе делатности. Један такав иновативан приступ у решавању свакодневних изазова у библиотеци представља и семинар који је кроз радионицу, примењујући методолгију design thinking, показао како пронаћи решења која су пожељна, финансијски одржива и технолошки изводљива. Колегинице из Народног музеја, Музеја савремене уметности, Музеја Војводине, Народног музеја Зрењанин, Музеја жртава геноцида, Директората цивилног ваздухопловства, Контроле летења СЦГ и Библиотеке града Београда предложиле су низ иновативних решења на конкретним примерима из праксе као што су рад са специфичним корисницима, посебностима предметне обраде, ревизије фондова као и организација посла у библиотеци са једним запосленим.

Задовољство нам је да на овај начин узмемо учешће у раду Музејског друшта Србије и његових секција и радујемо се неговању међуинституционалних односа у циљу унапређења струке. Захваљујемо свим учесницима семинара на доласку.

Подели
Иди на врх