Модеран музеј као основни циљ

Датум одржавања
24. јула 2023.
Подели

Јуче, 24. јула у Етнографском музеју одржан је састанак Стручног савета Етнографског музеја. Састанку су присуствовали директор Музеја Марко Крстић, професори Филозофског факултета Универзитета у Београду др Игор Борозан и др Слободан Наумовић,  др Татјана Микулић, музејски саветник и начелник Одељења за проучавање етнографског културног наслеђа и Милица Мирковић, виши конзерватор и рестауратор, начелник Одељења за конзервацију.

На радном састанку чланови Стручног савета Етнографског музеја разговорали су о приоритетним активностима у циљу унапређења рада ове  установе културе важне за очување и презентовање нашег културног наслеђа, и подржали предлог годишњег програма рада за 2024. годину.

Како је наглашено, основни стратешки циљ Етнографског музеја је модернизација и побољшање бриге о културном наслеђу, посебно етнолошком, односно омогућавање несметаног функционисања ефикасне редовне делатности Музеја, коју чине: препознавање, истраживање, вредновање, заштита, презентација, тумачење  и укључивање културног наслеђа у савремене токове живота.

Осавремењивање сталне поставке Музеја и њено визуелно и наративно пребацивање у 21. век, опремање музејских депоа, стручна усавршавања и стицања виших музејских звања некe су од приоритетних активности чија се реализација планира за 2024. годину.

На састанку је посебан акценат стављен на планирано остваривање веће отворености Музеја према широј јавности путем едукативних програма и применом савремених технологија и дигиталних комуникација.

Подели
Иди на врх