МУЗЕЈИ ЗА 10

Датум одржавања
14 – 20. мај 2022.
Подели
МОЋ МУЗЕЈА

Манифестација МУЗЕЈИ ЗА 10 је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи, која се ове године одржава по осми пут под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије. Координира је Национални комитет Међународног савета музеја – ICOM Србија.

Током седам дана бесплатног програма, обележавајући Међународни дан музеја, Европску ноћ музеја и Националну недељу музеја, у преко 60 градова и места широм Србије, више од 120 учесника, на преко 180 локација припремају разноврсне садржаје. Осим изложби, од којих се многе могу видети само тих дана, посетиоци ће бити у прилици да се укључе и у додатне програме као што су ауторска и стручна вођења, интерактивних радионица за децу и одрасле, предавања, пројекција филмова, представа и перформанса, промоција књига, концерата и других активности.

Овогодишња тема, проистекла из теме Међународног дана музеја је:

МОЋ МУЗЕЈА

Као јединствена места открића, музеји нас уче о нашој прошлости и отварају видике за нове идеје – два суштинска корака у изградњи боље будућности. Током манифестације Музеји за 10 истражите потенцијал музеја у правцу доношења позитивних промена у својим заједницама.

Придружите нам се и откријте невероватну моћ музеја Србије!

И ове године позивамо публику да учествује у наградном конкурсу: Која је супер МОЋ твог МУЗЕЈА?” кроз кратку видео форму, не дужу од 3 минута. Клипове ћемо објавити на друштвеним мрежама, а најкреативније наградити.

 

Време трајања Манифестације: 14 – 20. мај 2022.

Ове године 18. Европска ноћ музеја се обележава у суботу 14. маја.

Током трајања Манифестације улаз ће бити БЕСПЛАТАН.

Подели
Иди на врх