Проналазаштво Београд 2023 и Куп младих иноватора

Датум одржавања
13. јуна 2023. године у 13 часова
Подели

Етнографски музеј и Савез истраживача Београда Вас позивају на отварање традиционалне међународне изложбе проналазака, нових технологија и индустријског дизајна „Проналазаштво Београд 2023“ и  изложбе „Куп младих иноватора“ 13. јуна 2023. године у 13 часова.

Посетиоцима ће се на отварању обратити мр Ђуро Борак, председник Савеза проналазача Београда, и др Снежана Шарбох, представница Завода за интелектуалну својину Републике Србије. Изложбу ће отворити Љубиша Пашић, генерални секретар Удружења младих проналазача БиХ Републике Српске.

На отварању ће бити додељени ордени Савеза проналазача Београда колективима заслужним за развој иновативне делатности у Србији и свету.

Изложба пружа јединствен увид у последње иновације проналазачких организација из десет земаља света у категоријама проналасци, нове технологије и индустриски дизајн.

Изузетан углед изложбе обезбеђују бројне медаље, специјана признања и дипломе београдских проналазача, са 98. година дугом традицијом проналазаштва у Београду и Србији. Изложба је отвара јединствен простор за умрежавање проналазача и инвеститора, као и за међународну сарадњу и развој културе иновација. Партнер 37. међународне изложбе „Проналазаштво Београд 2023“ су Проналазачи БиХ Републике српске.

Изложба је отворена за посетиоце сваког дана осим понедељком од 10 до 17 часова. Затварање изложбе обавиће се у петак, 16. јуна у 12 часова свечаном доделом награда и признања.

 

Подели
Иди на врх