Ре-код: поглед у прошлост кроз медије будућности

Датум одржавања
30. мај 2023.
Подели

Синоћ је у Етнографском музеју,  пред бројном публиком коју су чинили млади креативни људи и сви они који их подржавају, отворена изложба Ре-код.

Добродошлицу присутнима пожелео је Марко Крстић, директор Етнографског музеја и захвалио ауторима на новом начину  представљања културног наслеђа чиме га чине живим. Директор је нагласио да ће Етнографски музеј сваком својом новом изложбом покушати да ствари помери унапред, а ови млади ствараоци уносе дах свежине који нам је на том новом путу потребан.

 

Професорка Љиљана Петровић је захвалила Етнографском музеју и Универзитету уметности на подршци и представила ауторе изложбе и њихове радове. Говорила је о томе шта је била полазна тачка око које су се окупили и шта је оно што су створили.

 

Изложбу је отворила ректорка Универзитета уметности Мирјана Николић и рекла да ову изложбу доживљава као славу Универзитета уметности и синергију различитих студентских програма и различитих факултета у једну јединствену мисију која је промоција најбољег што имамо на пољу уметничког стваралаштва наших студената уз менторство њихових професора. Успех студената њиховим професорима можда значи много више него њихов лични успех. Ректорка је нагласила да на ову изложбу гледа као на поглед у прошлост кроз медије будућности. Највеће вредности прошлости оживљавамо кроз културу сећања и то чинимо на нов начин путем нових медија.

Изложба је отворена до 25. јуна 2023.

Дођи у Етнографски!

Подели
Иди на врх