Запливај у шарама Србије

Датум одржавања
5. јул 2024.
Тагови
Подели
Завршни догађај Европског првенства у воденим спортовима назван „Запливај у шарама Србије“ и промоција медаља које садрже српску орнаментику.
Завршни догађај Европског првенства у воденим спортовима назван „Запливај у шарама Србије“ и промоција медаља које садрже српску орнаментику, одржан је данас у Етнографском музеју.
Поздрављајући присутне директор Етнографског музеја Марко Крстић истакао је да су култура и спорт најбољи промотери наше земље. Навео је и то да је веома значајно што је баш Етнографски музеј био део манифестације која на више начина промовише Србију, али и нашу традицију.
Извршни директор Европског превенства у воденим спортовима European Aquatics Championships Belgrade 2024 , Немања Свјетличић изразио је захвалност председнику Републике Србије, Александру Вучићу, председнику Владе Републике Србије, Милошу Вучевићу, председнику Пливачког савеза Србије и Извршног одбора ове организације као и представницима из Европске федерације у воденим спортовима. Свјетличић се надовезао на речи директора Етнографског музеја и додао да је на свему овоме вредно радио тим од две и по хиљаде људи који успео да представи Републику Србију и град Београд на најбољи могући начин.
Успели смо да пошаљемо најлепшу слику из Београда и Србије, рекао је Свјетличић.
Директор Етнографског музеја и извршни директор Европског превенства у воденим спопртовима симболично су разменили медаље.
У Етнографском музеју у наредним данима посетиоци ће моћи да виде изложбу медаља које су израђене за Европско првенство у воденим спортовима.

Видимо се у Етнографском!
Тагови
Подели
Иди на врх