Звуци Шпаније у Београду

Датум одржавања
11. новембра 2021. године у Атријуму Етнографског музеја са почетком у 19:30 сати
Подели
Guitar Art Festival у сарадњи и уз подршку Амбасаде Краљевине Шпаније у Србији организује концерт Севиља Гитар Дуа

Севиљски гитарски дуо чине Франсиско Берније, један од водећих светских гитариста своје генерације, који је наступао у више од 40 земаља света у престижним салама и освојио више од 20 међународних награда, и Антонио Дуро, један од најозбиљнијих данашњих извођача који је заузео истакнуто место на светској сцени, одржава бројне солистичке реситале и сарађује са оркестрима и камерним ансамблима у Шпанији.

Шпанска музичка критика  овај дуо описује као неверватан спој двојице класичних гитариста, њихове чистоће и префињености солистичке изведбе, који у дуу прелази у идеалну хомогенизацију звука и личности.

Реномирани шпански гитаристи извешће атрактиван концертни програм са акцентом на композиторима који припадају шпанској културној баштини, међу којима ће бити дела Фернанда Сора, Хоакина Родрига и Мануела де Фаље.

Поред концерта Франсиско Берније и Антонио Дуро одржаће и мајсторске радионицу класичне гитаре у петак, 12. новембра 2021. године на Музичкој Академији у Београду од 10 до 14 сати.

Улаз на концерт је слободан уз претходну обавезну резервацију путем мејл адресе: office@gaf.rs, најкасније до среде 10. новембра 2021. године. Резервација је обавезна због ограниченог броја места.

Подели
Иди на врх