Личности старог града и наша садашњост

Датум одржавања
05. новембар
Подели
Установа културе „Пароброд“ у сарадњи са Етнографским музејем у Београду приређује овај концерт посвећен историчару Стојану Новаковићу. Овај истакнути филолог и дипломата, редовни члан Српског ученог друштва (данашња Српска академија наука и уметности), био је идејни творац и оснивач Етнографског музеја.

Концерт у оквиру концертне сезоне „Личности старог града и наша садашњост“, одржаће се 05.11.2021. од 20 часова у Етнографском музеју у Београду.
Концерт под називом „Етно класикум“ прославиће 120 година од настанка Етнографског музеја уз звуке класичне и етно музике и упознавање са богатом биографијом Стојана Новаковића.

„Етно класикум трио“

Етно класикум трио настао је услед идеје промовисања класичне музике и традиционалног жанра, ради очувања српског наслеђа и уметничке естетике. Чланови овог трија су Милош Бубало (виолина), Радмила Јовановић (виолина) и Тамара Ранковић (виолончело), академски уметници и добитници многих државних награда и стипендија. Наступали су широм Србије, у Италији, Словенији, Мађарској, Аустрији и другим градовима широм света. Поред класичног репертоара, на концерту ћете чути неке од најпознатијих филмских нумера као и српских попут Ајде Јано, Јовано Јованке и других.

Подели
Иди на врх