120 година Етнографског музеја у Београду

Датум одржавања
Од петка 3. септембра 2021. године
Тагови
Подели
Изложбом Изложба о изложбама, која ће бити постављена у Студентском парку, почиње обележавање 120 година постојања Етнографског музеја у Београду

Оп петка 3. септембра посетиоци Студентског парка моћи ће да виде изложбу Изложба о изложбама посвећену историјату Етнографског музеја. Аутори изложбе су Светлана Митровић, Теодора Бат и Ана Новаковић.

Коришћењем одабраних плаката изложби које су обележиле дуг рад Етнографског музеја,  посетилац ће бити упознат с различитим периодима рада Музеја условљеним друштвеним контекстом и културном политиком земље.

Приказани садржај је распоређен у неколико целина које чине: Сталне изложбе, Изложбе по декадама, Југословенство, Изложбе посвећене дародавцима, Гостовања Етнографског музеја и гостујуће изложбе у Етнографском музеју.

Овом изложбом Етнографски музеј почиње програм под називом 120 дана за 120 година којим обележава своју годишњицу.  У следећих 120 дана биће приказано 120 лица Музеја. Публика ће бити упозната с најразличитијим областима музејског рада.  У плану су четири нове изложбе, биће приређени концерти, предавања на тему историјата Музеја и зграде у којој се Музеј налази, свакодневно ће на друштвеним мрежама бити објављене приче о Музеју из Музеја – о музејским збиркама и предметима, а биће одржан и ХХХ међународни фестивал етнолошког филма.Ово су само неки од програма који очекују публику Музеја. Програм траје до 31. децембра 2021. године.

Тагови
Подели
Иди на врх