Дани Европске баштине

Датум одржавања
од 15. септембра до 15. октобра 2021. године
Тагови
Подели
У току је манифестација Дани европске баштине, која траје од 15. септембра до 15. октобра 2021. године.

Овогодишња тема у Србији је иста као и у Европи: „Heritage: All Inclusive“- „Наслеђе за све“. И ове године Етнографски музеј се својим програмима прикључио манифестацији.

Програм можете погледати овде.

Дани европске баштине у Београду обележавају се у организацији града Београда-Градске управе, Секретаријата за привреду, надлежног за послове туризма и Организационог одбора образованог решењем градоначелника и око стотину непосредних организатора програма. У сарадњи са секретаријатима надлежним за културу, заштиту животне средине, образовање и дечју заштиту, спорт и омладину, социјалну заштиту, установама, градским општинама, удружењима,  припремљен је велики број програма у свакој од тих области и у условима пандемије Ковид 19, уз поштовање прописаних мера надлежних органа и поштовање препорука о заштити од инфекције.

Припремљени су и бројни садржаји доступни публици у дигиталној форми (виртуелне туре, изложбе и каталози у електронској форми, филмови, видео материјали, тв емисије, снимљене представе, квизови знања и сл.).

Тагови
Подели
Иди на врх