Изложба ,,Нематеријално културно наслеђе Србије“ на 88. Вуковом сабору у Тршићу

Датум одржавања
од 18. септембра до 18. октобра 2021. године
Подели

Центар за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју у Београду, у оквиру рада на промоцији елемената нематеријалног културног наслеђа и сарадње са институцијама које су предлагачи елемената живог наслеђа, гостује са изложбом Нематеријално културно наслеђе Србије у Центру за културу „Вук Караџић“ Лозница –  Музеј језика и писма у Тршићу на 88. Вуковом сабору.

Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије, аутора Данијеле Филиповић, кустоса и координатора Центра за нематеријално културно наслеђе Србије, има за циљ презентацију живог наслеђа које су заједнице у Србији препознале као обележје идентитета и сачувале до данашњих дана. На изложби ће бити представљено нематеријално наслеђе уписано у Национални регистар, као и наслеђе уписано на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства – породична славаколо –  традиционална народна играпевање уз гусле и злакуско лончарство.

Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије биће отворена у Музеју језика и писма у Тршићу у суботу, 18. септембра 2021. године у 12 часова. Изложбу ће отворити музејски саветник Тијана Чолак-Антић Поповић, директор Етнографског музеја у Београду.

Посетиоци Тршића биће у прилици да погледају изложбу до 18. октобра 2021. године.

Подели
Иди на врх