Очување злакуског лончарства

Датум одржавања
среда, 8. децембар 2021. у 12 часова
Тагови
Подели
У Етнографском музеју у Београду одржаће се округли сто на тему очувања злакуског лончарства.

Округли сто „Очување злакуског лончарства као елемента нематеријалног културног наслеђа – изазови и перспективе након уписа на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културнoг наслеђа човечанства“, одржаће се у среду, 8. децембра 2021. године са почетком у 12 часова у Етнографском музеју у Београду, у организацији Центра за нематеријално културно наслеђе Србије.

 

Циљ округлог стола је да се кроз разговор стручњака из различитих области, носилаца и представника локалних заједница сагледају правци даљег деловања на очувању злакуског лончарства, елемента нематеријалног културног наслеђа Србије који је у децембру 2020. године уписан на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства.

 

У разговору ће учествовати стручњаци из мреже за очување нематеријалног културног наслеђа – Националног комитета и регионални координатор за западну Србију, стручњаци из Завода за заштиту интелектуалне својине Републике Србије, представници локалне заједнице и локалне самоуправе, представници туристичких организација.

 

Тагови
Подели
Иди на врх