Правац у Етнографски

Датум одржавања
19. и 20. новембар 2023. године
Подели
Поводом Међународног дана мушкараца и Светског дана детета - Правац у Етнографски на дружење

Поводом Међународног дана мушкараца и Светског дана детета, Етнографски музеј позива све мушкарце добре воље и сву радозналу децу да поведу своје тате да у недељу 19. новембра и у понедељак 20. новембра дођу у Mузеј да се заједно забавимо и дружимо.

 

У недељу 19. новембра ће сви мушкарци и деца у пратњи својих тата моћи бесплатно да уђу у Етнографски музеј где ће за њих бити приређен интересантан програм. Поред разгледања три актуелне изложбе, од 12 до 16 сати имаће прилику да учествују у интерактивној радионици пустовања где ће моћи да науче ову вештину и понесу са собом привезак за себе или неки поклончић за маму, а за све љубитеље фудбала од 16 часова ће у биоскопској сали Музеја моћи  да се варете у прошлост и по први пут погледају, у продукцији Филмских новости, архивске снимке Филмских журнала фудбалских дербија Партизана и Црвене Звезде одиграних до 1960. године.

 

У понедељак 20. новембра улаз у Музеј ће за сву децу и њихове родитеље и пратиоце бити бесплатан, а у 12 часова деца из основне школе „Скадарлија” ће имати прилику да учествују у узбудљивој радионици „Мали кустос, мали конзерватор” коју ће водити наши кустоси.

 

Међународни дан мушкараца је установљен 1999. године на Тринидаду и Тобагу, и од тада се, широм света, прославља сваког 19. новембра. Новембар је и месец посвећен подизању свести о здрављу мушкарца. Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана и промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету.

 

Видимо се у Етнографском!

 

 

Подели
Иди на врх