Празнични матине у Етнографском музеју!

Датум одржавања
23. и 24. децембар 2023. године
Тагови
Подели
Драги посетиоци, пријатељи, родитељи са децом и сви који волите празничну атмосферу, дођите у Етнографски музеј 23. и 24. децембра на „Празнични матине”!

 

Првог дана наше зимске бајке од 12 часова деца ће развијати своју креативност и машту тако што ће попут малих мајстора правити новогодишње украсе у радионици прилагођеној свим узрастима коју ћемо завршити кићењем јелке Етнографског музејa украсима које су направили. У сусрет дивним породичним обичајима Материцама и Оцима, и родитељи ће имати прилику да буду маштовити и направе нешто што ће поклонити својим малишанима након чувеног „везивања” руку или ногу.

Специјални гости нашег „Празничног матинеа” биће балерине из балетског студија „Адађо“, које ће се представити кореографијом уз инструменталну и савремену музику из познатих мјузикла, док ће мали виртуози из Музичке школе „Даворин Јенко” у Београду на клавиру извести неколико нумера у празничном и новогодишњем тону.

Док малишани развијају своје уметничке склоности и откривају скривене таленте, родитељи ће моћи да се друже уз кафу или чај.

Другог дана матинеа, позивамо све на јединствени празнични продајни салон –  на штандовима у Етнографском музеју тог дана од 11 до 20 часова биће изложени ручно рађени производи настали применом традиционалних текстилних техника и прилагођени савременим условима, потребама и укусима. У понуди ће бити заступљени и производи Градске организације слепих Београда, Етно мреже, Фондације међугенерацијског волонтерског центра, Радионице за заштиту старих заната – Магда сувенири, Удружења за очување и заштиту ручног ткања, Текстилне радионице Манакове куће и самосталних уметника Арпада Пулаија, Снежане Црноглавац Тијосављевић и Биљане Каровске.

Етнографски музеј као домаћин жели да пружи подршку друштвеној инклузији, да промовише женску предузетничку иницијативу и одрживост, прошири свет о значају старих заната али и да подржи младе, будуће уметнике.

Дођите и празнично проведите викенд у Етнографском!

Тагови
Подели
Иди на врх