Предавање у Манаковој кући

Датум одржавања
10. јуна 2021. године у 18 часова
Подели
У четвртак, 10. јуна 2021. године у 18 часова у Манаковој кући биће одржано предавање под називом Иран у освит пандемије коронавируса. Предавач је Константин Новаковић, историчар уметности и фотограф.

У тренутку када почиње да се назире крај кризе и повратак уобичајеном животу чији саставни део за многе представљају путовања, путописно предавање о Ирану, земљи која је међу првима била погођена коронавирусом ће посетиоце упознати са путничким искуствима током последљих  дана „нормалности“ као и током драматичних  дешавања у тренуцима избијања пандемије.

Уместо уобичајене, „туристичке“ руте трагом културно-историјских знаменитости, пропутовање Ираном које ће овом приликом бити представљено било је усмерено пре свега ка фотографском документовању религијских церемонија и социјалних тема почевши од Курдистана на северозападу земље, традиционалног спорта зурхане у централним деловима Ирана, обележавања годишљице Исламске револуције Техерану, као и традиционалне женске ношње у јужној покрајини Хормозган. У том смислу, биће презентован материјал који је у вези са поменутом темом, уз осврт на сам доживљај путовања као и ситуацију која је у овој земљи настала појавом коронавируса.

Подели
Иди на врх