Промоција књиге

Датум одржавања
20. март у 13 часова
Подели
Етнографија и музеологија: Развој у теорији и пракси у 20. и 21. веку

Етнографски музеј вас са поносом позива на ексклузивну промоцију иновативне књиге о новој, ангажованој музеологији Етнографија и музеологија: Развој у теорији и пракси у 20. и 21. веку“ ауторa др Лајоша Кемечија, директора Етнографског музеја у Будимпешти, 20. марта у 13 часова.

 

Као део стратегије развијања сарадње у областима заштите, очувања и промоције етнолошког, антрополошког и нематеријалног културног наслеђа, али и подстицања размене знања, информација и стручњака у овом домену, експертски тим музеолога Етнографског музеја у Будимпешти стручно ће посетити Етнографски музеј у Београду и упознати домаћу стручну јавност са примерима примене иновација и најновијих стандарда у савременој музеолошкој пракси.

 

Књига која ће том приликом премијерно бити представљена јавности у Србији кроз бројне познате примере скреће пажњу на значај трансформације етнографске музејске теорије и праксе која подразумева суштинску промену глобалне улоге музеја и њихову методолошку обнову. Монографија на посвећен и стручан начин анализира однос културне антропологије и етнографске музеологије, те преиспитује место музеја у савременом друштву.

 

Присутнима ће се обратити др Лајош Кемечи, аутор монографије и директор Етнографског музеја у Будимпешти, уз поздравну реч Марка Крстића, директора Етнографског музеја у Београду.

 

Дођи у Етнографски!

Иди на врх