Радионце нематеријалног културног наслеђа у Етнографском музеју у Београду

Датум одржавања
23 - 26. 05. 2022.
Подели
„Израда планова очувања нематеријалног културног наслеђа у Србији“

У Етнографском музеју у Београду одржава се четвородневна радионицa „Израда планова очувања нематеријалног културног наслеђа у Србији“ посвећана сагледавању улога стручњака и заједница у очувању „живог наслеђа“.

Радионицу организује Центар за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју у Београду, у сарадњи са Регионалним центром за очување нематеријалног културног наслеђа Југоисточне Европе под покровитељством Унеска, са седиштем у Софији и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Програм радионице реализује се у оквиру Унескове Глобалне стратегије изградње капацитета за нематеријално културно наслеђе и прилагођен је потребама институционалног и стручног рада у примени Унескове Конвенције о очувању нематеријалног културног наслеђа у Републици Србији. Радионицу спроводе фасилитаторке из Унескове Европске мреже тренера за нематеријално културно наслеђе, др Велика Стојкова Серафимовска и др Тамара Николић Ђерић, а у њој учествују стручњаци из установа културе и научно-истраживачких институција из Србије који активно учествују у очувању овог сегмента наслеђа .

Одржавање радионице део је активности Центра за нематеријално културно наслеђе Србије на унапређењу раду на очувању нематеријалног културног наслеђа и успостављању сарадње између релевантних институција, локалних заједница и појединаца Републици Србији.

Подели
Иди на врх