Видовданска промоција књиге о Краљевићу Марку

Датум одржавања
28. јун 2024.
Подели
У Етнографском музеју у петак 28. јуна у 20 часова у биоскопској сали (улаз из Узун Миркове), биће одржана Видовданска промоција књиге издавачке куће Агапе под називом „Наука на друму Марка Краљевића-Муње и змајеви“, ауторке Александре Нинковић Ташић.

Верујте ми путовање кроз ову књигу је и путовање кроз епску традицију, истиче Александра Нинковић Ташић и појаснила да она открива везу наших највећих умова са епском поезијом која је одиграла значајну улогу у креирању њихове личности и погледа на свет.

О самом приступу при писању ове књиге сама ауторка каже да је проистекао из чињенице да су Пупин, Тесла и Миланковић обожавали Марка Краљевића.

Кроз промоцију ће вас водити ауторка књиге Александра Нинковић Ташић и Александар Гајшек аутор култне телевизијске емисије „Агапе“ која траје од 2005. године, али и издавач „Агапе књига“. У својој богатој каријери урадио је небројено интервју са неким од најзначајнијих личности српске културе попут патријарха Павла, Владете Јеротића, Јелене Генчић и многих других.

 

Добро дошли у Етнографски!

Подели
Иди на врх