Aуторско вођење кроз изложбу „Timor mortis: Страх од смрти”

Датум одржавања
30. јануара у 18 часова
Подели
Прво ауторско вођење кроз изложбу „Timor mortis: Страх од смрти”

Ауторско вођење одржаће се у уторак 30. јануара од 18 часова у Етнографском музеју.

Кроз изложбу ће вас спровести аутор изложбе и музејски саветник, господин Саша Срећковић. Ово узбудљиво путовање кроз различите традиције и обичаје у вези са смрћу у српској, мексичкој и влашкој култури представља искуство које не бисте смели да пропустите.

Аутор изложбе ће вас провести и кроз интересантан процес рада на изложби, откривајући мотивацију која га је водила ка креирању изложбе „Timor Mortis: Страх од смрти”, такође ће вам приближити и обичаје заједница које су му служиле као извор инспирације у истраживању феномена смрти.

Изложба ће вас навести на размишљање о универзалном питању страха од смрти, и то на начин који обухвата богатство различитих културних израза. Саша Срећковић ће вас упознати са предметима из српске, мексичке и влашке традиције, истражујући их као путоказе у откривању обичаја, веровања и традиција.

Видећете и сегмент изложбе који се бави интерпретацијом медијске и попкултурне слике смрти, додајући му савремени контекст говора о овој вечној теми, отварајући дијалог о променама и изазовима који се одвијају у друштву.

Не пропустите прилику да дубље истражите страх.

Дођи у Етнографски.

 

 

 

 

Иди на врх