Деск Креативна Европа Србија

Датум одржавања
31. октобар 2023. године
Подели
Данас је Етнографски музеј био домаћин програма посвећеног пројектима у култури.

У организацији Деска Креативна Европа и Сталне конференције градова и општина одржан је програм који је носио назив Могућности финансирања пројеката културе кроз програме Европске уније – Креативна Европа и програм ЦЕРВ чији пун назив на српском језику гласи Грађани, Једнакост, Права, Вредности.

Учесници Деска Креативна Европа при Министарству културе и Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, данас су представили циљеве, структуру и могућности финансирања пројеката у оквиру два поменута програма. Осим представљања могућности финансирања, представљени су и примери добре праксе и успешно изведених пројеката у области културе попут Фондације Нови Сад – Европска престоница културе.

Овом приликом представљен је и национални програм Престоница културе Србије који за циљ има подстицање локалног развоја кроз подршку годишњем програму културних активности које се реализују на територији одабране Престонице културе Србије.

Директор Етнографског музеја Марко Крстић је обратио се присутнима наглашавајући улогу и потенцијале музеја у креативној индустрији.

Догађај је употпуњен кустоским вођењем учесника кроз актуелне изложбе Етнографског музеја.

Подели
Иди на врх